Maandelijks archief: juli 2014

11 juli 2014

Scan0044.pdf - Adobe Reader 7072014 213757.bmpZoals elk jaar was Fiori Musicali weer present op de viering van de Vlaamse feestdag, georganiseerd door het stadsbestuur van Sint Niklaas.

Een stijlvolle en stemmige Eucharistieviering in de Sint Nicolaaskerk werd door het koor opgeluisterd onder leiding van dirigent Simon Weetjens en met orgel-en pianobegeleiding door Joost Dhont . Tijdens de  viering brachten we  een van onze beste uitvoeringen ooit van de missa Sanctae Catharinae  van Rik Heirbaut. Het 4 stemmig: Panis angelicus van  Casciolini klonk eveneens prachtig in die grote kerk. Twee heel klassieke liederen van Ignace De Sutter  werden eenstemmig uitgevoerd maar verrasten iedereen door de interpretatie van Simon: Wanner ik door de velden ga en God is de Herder werden met een apart ritme uitgevoerd en waren zeer verfrissend. Het Onze Vader is een van de eerste werken van Raoul Steppe die ooit op ons programma stonden: bijzonder passend van sfeer en tegelijk sober en kwaliteitsvol uitgevoerd. Aan het einde werden de  Vlaamse hymnen: Gebed voor het Vaderland,    Lied van mijn land en de Vlaamse leeuw  door het publiek gewoontegetrouw meegezongen. Burgemeester en schepenen en diverse prominenten van de stad Sint Niklaas waren aanwezig tijdens de viering.

Na afloop van de dienst volgden we de optocht naar het Stadhuis waar we werden verwelkomd met de muziek van het Progessief Volksmuziek Collectief (PVC) Op het programma van de  academische zitting stonden de verwelkoming door de schepen van cultuur en de feestrede door burgemeester. Het hoofdbestanddeel van de avond was en tweedelig gesprek tussen Liesbeth van Impe (het Nieuwsblad) en dhr Johan Velghe, voorzitter van het Priester Daensfonds met als thema: “armoede in Vlaanderen”. Een onderwerp dat ons allen aansprak, tot spijt van hen die een meer politieke inhoud hadden verwacht. Een fijn  muzikaal intermezzo werd gebracht door Surpluz met o.a. Elke De Meester. Als slot van de feestzitting leidde het koor de samenzang in waarna we tijdens de receptie elkaar een nog een fijne vakantie konden wensen. De feestelijkheden werden ook  verder gezet met een gesmaakt optreden van Surpluz op het Sint Nicolaasplein.
Op deze site vindt u ook enkele foto´s van het gebeuren, met dank aan Patricia en GuidoScan.BMP