Maandelijks archief: december 2014

DSC01744
Programma kerstrondgang 2014

311: Bleak Midwinter (HOLST-versie)
The 7 joys of Mary
143: Il est Né
174: Door de Liefde
320: Dicht bij de Kerstboom
310: God Rest Ye
110+110bis: Hark the Herald + Hoor de englen
109: Eer zij God in onze Dagen
Sing An Alleluia
Tollite Hostias

SAMENZANGBLOK

061: Hoe Leit Dit Kindeke (1stemmig)
100: Herder hij is geboren (1stemmig)
108: nu zijt wellekome (1stemmig)
194: Susa nina (1stemmig)
62: Stille Nacht

DSC01733  KERSTRONDGANG 2014

DSC01742
kort verslag door de voorzitter:
We zagen met belangstelling uit naar de Kerstrondgang 2014. Het koor Fiori Musicali had een verzoek ontvangen van de aalmoezenier van de gevangenis van Beveren of we interesse hadden in een optreden voor de gedetineerden. We reageerden positief en vonden de kerstperiode een ideale gelegenheid en waarom zouden we niet proberen het te combineren met onze jaarlijkse Kerstrondgang op 2de kerstdag? Mede dankzij de inzet van Rita die contacten legde met de aalmoezenier en met dokter Van Gysegem van de Rotary club Sint-Niklaas kwam er tijdig een gunstige regeling uit de bus.DSC01746

Even voor tien uur arriveerden we aan de gevangenispoort. Na de verplichte controleprocedure die heel wat tijd in beslag nam werden we naar een zaal geleid – we passeerden 24 deuren ! – waar de koffie klaar stond. Nog even inzingen en om elf uur waren we klaar voor het optreden. Een twintigtal gedetineerden van diverse origine waren onze aandachtige toehoorders. Bij de samenzang bleek dat enkelen vertrouwd waren met sommige melodieën van ons repertoire. Daarenboven hadden Hannelore, viool en Simon, piano en dirigent, zich goed voorbereid voor enkele puike intermezzo’s. Hier en daar zagen we zelfs enige ontroering. Een geslaagde ervaring. Met een verzorgde broodjesmaaltijd werd het bezoek afgesloten. De ontvangst was heel hartelijk en de cipiers waardeerdenontegensprekelijk onze inzet op deze vrije dag. DSC01735

Na de middag volgde dan de traditionele rondgang waarbij we 3 rusthuizen bezochten. Na enkele mindere jaren bleek de belangstelling opnieuw in de lift te zitten. We brachten hetzelfde programma als in Beveren en ook nu viel de samenzang in de smaak.

Met een uitgebreide receptie in de Wintertuin van Sint Lucia en dankwoordjes van beide voorzitters werd deze 29ste Kerstrondgang afgesloten. Hannelore en Simon werden nog speciaal in de bloemetjes gezet.

Misschien was deze Kerstrondgang het begin van een nieuwe traditie. Alle betrokkenen bleken er alvast voor te vinden te zijn.

We werden nog beloond met een heerlijke fles wijn; nu volgt een korte maar welverdiende vakantie.

Paul

Link naar het programma van de 29e kerstrondgang

Via deze link volgen enkele foto´s, met dank aan Patricia