Maandelijks archief: juni 2015

Muzikale hoogdagen 2015

Vastleggen in volledig scherm 20062015 210535.bmpZondag 7 juni 2015 was een Muzikale Hoogdag in Nieuwkerken. De muzikale omlijsting tijdens de zondagse eucharistieviering stond in het teken van de werken van Rik Heirbaut. Rik had een speciale band met Nieuwkerken waar hij meer dan 40 jaar het orgel bespeelde van de OLV -ten Bos kerk.

Het koor Fiori Musicali had ook een speciale band met Rik en heeft in de voorbije jaren bij diverse gelegenheden werken van hem uitgevoerd.

Het koor Fiori Musicali was dan ook bijzonder blij met de uitnodiging om op deze Muzikale Hoogdag de Missa in Honorem Sancta Catherinae uit te voeren.

Onder de leiding van de jonge en steeds enthousiaste dirigent Simon Weetjens en begeleid op het orgel door Katrien Mannaert bracht het koor een uitstekende vertolking van deze mis. Ook enkele andere werken van Rik kwamen aan bod, o.a. het prachtige Ave Maria. De uitvoering ervan deed ons terugdenken aan de uitvaartplechtigheid van Rik, iets meer dan een jaar geleden. Toen had het koor ook de gelegenheid dit werk ten gehore te brengen.

Na de viering waren de koorleden die zich konden vrijmaken welkom om op een zonnig terras even na te praten.

Paul


Fiori Musicali is in het verleden al meermaals te gast geweest op deze Muzikale Hoogdagen. Al die keren hebben we geput uit het repertoire van Rik Heirbaut .
Op deze website werd telkens ruime aandacht gegeven aan dit gebeuren en  aan
Rik.
Hieronder de links naar de diverse webpagina´s
2014: overlijden van Rik Heirbaut
Verjaardagsviering Rik Heirbaut, November 2011
Muzikale hoogdagen, April 2007
Muzikale hoogdagen, september 1998
Muzikale hoogdagen, November 1996

Overzichtspagina Rik Heirbaut 2007