Maandelijks archief: december 2015

Verslag van onze 30e kerstrondgang in de tehuizen van de stad.
zaterdag 26 december 2015

DSC_0024Met Paul De Leeuw zingen we ‘als het niet koud aan alle kanten is, geen weer voor wollen wanten is, dan is er iets met Kerstmis mis’. Heel toepasselijk op deze tweede kerstdag, dag waarop Fiori Musicali traditiegetrouw – met de medewerking van de Rotary club Sint-Niklaas – kerstliederen zingt in enkele rusthuizen.
Oorspronkelijk was ook een optreden gepland in de gevangenis van Beveren maar wegens een te geringe belangstelling van de gedetineerden besloot de directie de zangstonde af te gelasten.
Op deze 30ste Kerstrondgang bezochten we – zoals het enkele jaren geleden ook het geval was – vier rusthuizen, voorwaar een zware klus gezien het korte tijdsbestek. Aan enthousiasme echter geen gebrek. Simon had er zin in en ook het vrijwel voltallige koor was in een goede stemming. Nu en dan begeleid door een muzikaal trio – Hannelore , Jedidja en Angèle – zongen we eerst enkele vierstemmige traditionele kerstliederen. Daarna, zoals Simon het aankondigde, volgden enkele minder bekende maar daarom niet minder boeiende anderstalige liederen. Het pittige ’A Las Doce De La Noche’ bleek een voltreffer te zijn alhoewel we toch nog wat moeten schaven aan de uitspraak van het Spaans. De belangstelling was bemoedigend en zoals het hoort werd het optreden telkens besloten met ‘Stille Nacht’.
Na afloop volgde een uitgebreide en zeer gewaardeerde receptie in de Wintertuin van Sint-Lucia. Vooraf werden enkele dankwoordjes uitgesproken door beide voorzitters, werden de dirigent, de instrumentalisten en Rita in de bloemetjes gezet en werden de Rotary leden vergast op een kort optreden van het koor. DSC_0012
Als dank voor onze inzet mochten we bij het afscheid nog een goede fles wijn in ontvangst nemen.
Na een paar weken rust volgen nieuwe uitdagingen.

DSC_0029

 

 

 

 


 

Het programma van de kerstrondgang verscheen als voorbereiding op de Fiori Musicali Blog.
De bewerkingen door Simon  van: Kerstmis (Paul de leeuw) en
A las doce de la noce
waren de blikvangers van deze kerstrondgang.


Dank aan bestuursleden Paul voor het verslag en Patricia voor de foto´s.

Volg deze link voor alle foto´s