Hoogtepunten

Muzikale hoogtepunten uit de voorbije koorjaren.
Dit overzicht wordt aangevuld bij het begin van elk nieuw kalenderjaar.
2018

Zondag 18 november 2018 – 16u:
Concert “MENDELSSOHNIADE” met werken van Felix en Fanny Mendelssohn.
In de O.L.Vrouwekerk te Sint-Niklaas.
Wat een prachtige ervaring • en samenwerking!

 

2015
3 april:
Goede Vrijdag viering in Tereken
4 april:
Paaswake in Tereken
25 oktober: in de Tereken kerk te Sint Niklaas: Als Ick U Vinde , een a-capella concert in een originele opstelling, volledig bedacht, geregisseerd en gedirigeerd door Simon Weetjens

afbeeldingfiori-001   Als Ick U Vinde, 25 Oktober 2015

Een uniek en zeer mooi programmaboekje samengesteld door Simon en vriendin  Flore
Bekijk de uitgebreide reeks prachtige foto´s  van de uren voor het  concert ; eveneens met dank aan Flore.

_MG_8856    _MG_8782

Zondag 25 oktober 2015:_MG_8750  _MG_8865

Een kort verslag over ons concert door voorzitter Paul

Wat een belevenis ! Fiori Musicali verlaat de traditionele paden en brengt onder de titel ‘Als ick u vinde’ een gevarieerd programma van renaissancemuziek met een knipoog naar onze tijd. Maandenlang wordt intens gerepeteerd want het onder de knie krijgen van de partituren en de teksten vergt een grondige aanpak. Bij sommigen heerst aanvankelijk wat twijfel of we niet te hoog gegrepen hebben maar het enthousiasme en de bemoedigende reacties van dirigent Simon halen vlug de bovenhand.

Simon verrast ons bovendien als hij van een statisch optreden wil overstappen naar een bewegend ensemble en daarenboven tussen sommige nummers gebruik wil maken van soundscape effecten. Weer enige scepsis die weldra overslaat naar een algemene goedkeuring.

We vinden veel voldoening in het instuderen van Rosa, een koorbewerking van Mia, het succesnummer van Gorki en in de aartsmoeilijke studie van Lux Aeterna, een achtstemmig koorarrangement van Nimrod uit de Enigma Variations van Edward Elgar. Ook het vertrouwd geraken met de Italiaanse en Franse teksten vraagt een extra inspanning maar het lukt.

De spanning stijgt naarmate de uitvoeringsdatum nadert en in het vooruitzicht van een optimale uitvoering wordt ons repetitielokaal de kerk van Tereken.

Intussen staat het programma helemaal op punt en naast het solo optreden van gitarist Jasper Pieteraerents zijn we fier op de muzikale inbreng van Rita ( solozang ), Jonathan            ( klarinet ) en dirigent Simon ( marimba ).

De originele affiche en flyer, prachtig werk van Flore, brachten Patrick op de idee een groot spandoek met hetzelfde thema te laten vervaardigen als decor. Een zeer geslaagd initiatief. Simon nam bovendien een licht- en geluidstechnicus onder de arm die voor de ultieme afwerking zorgde.

Op zondag 25 oktober werden in de kerk meer dan driehonderd stoelen klaargezet want dankzij de inspanning van eenieder werden heel veel kaarten verkocht. Aan de ingang worden de bezoekers verwelkomd door enkele bestuursleden die hen ook het onvolprezen programmaboekje, ongetwijfeld een collector’s item en eveneens werk van Flore, aanbieden.

Na een korte verwelkoming wordt met het muziekdoosje de aandacht getrokken. Met veel enthousiasme en inzet vertolken we dan de prachtige muziek. Het publiek luistert ademloos. We volgen nauwgezet de regie instructies die we ingestudeerd hebben. Simon dirigeert, zoals steeds, met volle overgave. Het gitaarspel van Jasper zorgt voor een rustpauze.

Niettegenstaande een kleine technische panne eindigen we met een beklijvende uitvoering van Lux Aeterna. Een daverend applaus valt ons ten deel. We danken het publiek met een herhaling van ‘Als ick u vinde.’

Er wordt duchtig nagepraat met een glaasje wijn. Iedereen is het er over eens dat we een puike prestatie geleverd hebben.

Dank aan allen die zich ingespannen hebben tijdens de voorbereiding, op de dag van het concert en bij het opruimen. Een dag om niet te vergeten en een nieuwe paragraaf in de rijke annalen van Fiori Musicali.
Paul

26 december: 30e kerstrondgang in 4 tehuizen van Sint Niklaas en in samenwerking met Rotary Sint- Niklaas.

2014
14 april: Huwelijksjubileum van bestuurslid Patricia en Jan, in de Sint-Lutgartkerk (Kiemersrtraat). Na een smaakvol kooroptreden nodigden het paar en hun familie ons uit op een fijne receptie en gezellig samenzijn.
19 april: Paasviering in Tereken – 18 April: Goede Vrijdag viering in Tereken
beide vieringen werden door Fiori Musicali smaakvol opgeluisterd.
11-12 oktoberOptreden in de kerk van Durbuy tijdens ons  koorweekend in Namen en Durbuy
21 december: Het koor neemt voor de 2e keer deel aan Christmas XL.
26 december: 29e Kerstrondgang in de tehuizen van de stad, in samenwerking met Rotary Sint Niklaas.

Voor meer details en links, zie de Agenda pagina´s op deze site of de Fiori-Musicali Blog
Info en hulp om verder in de tijd terug te gaan is nog steeds welkom !DSC00054
Voor alle kalenderjaren tot en met 2013, klik hier.